Specifications

Harmony XL Pro is een esthetisch werkplatform waarmee allerlei huidbehandelingen kunnen worden uitgevoerd:

HARMONY XL PRO

Het Harmony platform bestaat uit meerdere modules die krachtige oplossingen aanbieden voor zes belangrijke indicaties. Elke indicatie kan worden behandeld met behulp van een of meerdere technologieën en behandelmethoden. De modules zijn ontworpen om zelfstandig of samen te werken als één samenhangend, harmonisch systeem.

 

Technische specificaties

Afmetingen systeem (B x D x H)
44 x 54 x 125 cm
17.3 x 21.26 x 49.2 in
Gewicht
Totaal 60kg / 133lbs
Bovenste Unit 15kg / 33lbs
Onderste Unit 45kg / 100lbs
Display Touch Screen Color Display


(AFT™)-technologie op basis van licht

De Dye-VL-module van Harmony is gestoeld op de gepatenteerde Advanced Fluorescence Technology (AFT) van Alma, een geavanceerde vorm van intense pulsed light (IPL).

Een puls met meerdere golflengten heeft het nadeel dat vele daarvan buiten het therapeutische bereik liggen. AFT zet ongebruikt uv-licht om in een optimaal spectrum zodat de behandeling doeltreffender wordt.
De energie wordt gekanaliseerd in een puls met een gelijke stroomverdeling, waarbij er gedurende de volledige puls uniforme energie met een gecontroleerd piekvermogen wordt geleverd. Dit minimaliseert het risico op bijwerkingen die kunnen optreden bij patiënten die worden blootgesteld aan niet-therapeutische energiedichtheden en ongecontroleerde pieken. AFT biedt een efficiënter energieverbruik per puls, meer veiligheid, langere levensduur van de applicator en betere klinische resultaten. De combinatie van de exclusieve Dye-VL- en AFT-technologieën van Alma staat garant voor een oplossing die veiliger en aanzienlijk doeltreffender is dan andere systemen op basis van IPL. De resultaten zijn betrouwbaar en langdurig.NIR infrarood

De NIR-module van Alma Harmony maakt gebruik van een lichtbron met hoog vermogen in het bijna-infrarood spectrum

voor een veilige en doeltreffende onderhuidse verwarming. Hierdoor wordt de groei van nieuw collageen gestimuleerd en de verslapping van de huid verminderd. De huid krijgt een jeugdige glans. 
De NIR-lamp met groot vermogen genereert licht binnen het bijna-infrarood spectrum, waardoor de huidtemperatuur wordt verhoogd. Het piekvermogen voor diepe penetratie bedraagt 1300 nm. Het mechanisme veroorzaakt microthermische beschadiging aan het weefsel, waardoor de bestaande vezels samentrekken, de vorming van nieuw collageen wordt bevorderd en de egaliteit en dikte van het huidweefsel worden verbeterd. De procedure biedt voordelen op korte en lange termijn: de huid wordt onmiddellijk strakker en stralender terwijl de huidstructuur wordt vernieuwd, zodat de huid zich kan wapenen tegen toekomstige veroudering. De procedures kunnen met de NIR-module worden uitgevoerd via stationaire toediening of met behulp van de In-motionTM-techniek, voor een geleidelijke opbouw van de warmte en een comfortabele behandeling. De NIR-module beschikt over aparte applicators voor gelaat en lichaam. Dankzij de ergonomische lichtgewicht applicator kan de arts de behandeling op een comfortabeler manier uitvoeren en kan hij ze ook gemakkelijk delegeren aan zijn personeel.Nd:Yag Laser

Het voorkomen van vasculaire letsels kan aanzienlijk worden verbeterd door selectieve fotothermolyse van de chromoforen hemoglobine en oxyhemoglobine te induceren in het doelweefsel. Dit kan door middel van Dye-VL-technologie, een lang gepulseerde Nd: YAG laser of een combinatie van beide voor een optimaal resultaat. Diepe beenaders worden het meest doeltreffend behandeld met de lang gepulseerde Nd: YAG laser.

Dye-VL technologie
De kleurstoflaser is de klassieke voorkeursmethode om vasculaire letsels onzichtbaar te maken. De Dye-VL-module van Alma Harmony is het eerste volwaardige alternatief voor deze methode. De behandeling is even doeltreffend maar biedt de veiligheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid van gepulseerd licht.Q-Switched Nd:YAG laser

De krachtige Q-switched Nd: YAG-laser is uiterst doeltreffend in de behandeling van pigmentvlekken in verschillende gradaties en diepten.

De Q-switched Nd: YAG 1064 nm-laser behandelt pigmentvlekken op grote diepte. Daarnaast verdubbelt de KTP-adapter de laserfrequentie tot 532 nm, zodat ook oppervlakkige pigmentvlekken kunnen worden aangepakt. Het doelgebied krijgt fotoakoestische schokgolven toegediend via nanoseconde pulsen met hoge laserintensiteit, waardoor gecontroleerde huidbeschadiging wordt veroorzaakt. Door het mechanische effect van de Q-Switched wordt de melanine in pigmentvlekken afgebroken terwijl de epidermis intact blijft. Naarmate de huid geneest, zorgt het immuunsysteem ervoor dat de beschadigde pigmentcellen worden afgevoerd en er een lichtere, ongeschonden huid tevoorschijn komt.

 Er:Yag lasers

iPixel verbetert aanzienlijk de algehele teint, elasticiteit en textuur, verhoogt het vochtgehalte, vermindert oppervlakkige pigmentatie en verkleint poriën. Het mechanisme van de Er: YAG 2940-laser bevordert versnelde re-epithelisatie, waardoor een snellere genezing en weefselregeneratie mogelijk zijn. Bij traditionele huidvernieuwing met behulp van ablatieve lasers wordt de bovenste laag van de huid volledig verwijderd. Bij de iPixel Er: YAG daarentegen is de afgifte fractioneel, waarbij er in de huid perforaties worden gemaakt ter grootte van een pixel en het omliggende weefsel intact blijft. Zo kan de huid sneller genezen terwijl de epidermis wordt geregenereerd. Er kan een ablatiepatroon van 7 x 7 of 9 x 9 worden gebruikt, afhankelijk van de dichtheid en het vermogen nodig voor de behandeling.